Blogindlæg

svg-curve-grey-billeder-sider

Det startede med et billigt kamera

“Det er lysten, der driver værket”

Sådan lyder et gammelt ordsprog, og hvis du spørger mig, så er det så sandt, som det er sagt. Man kan ikke gøre noget, hvis man ikke vil det. Viljen og lysten skal være der, for at det kan blive en succes.

Tilbage omkring 2012 fik jeg en interesse for at fotografere. Jeg anskaffede mig et billigt kamera, og så var det eller bare igang! Jeg ville gerne være god. Rigtigt god. Jeg kunne se på de billeder jeg tog, at der var massere af potentiale, men de var overhovedet ikke gode nok. Jeg rendte rundt og tog lidt billeder til arrangementer, hvor jeg selv deltog, og af alle mulige ligegyldige ting i naturen. Fotograferingen endte med at stå lidt stille. Jeg fotograferede udelukkende for min egen skyld, og fordi at jeg følte mig forpligtiget til at gøre det en gang imellem, når nu jeg havde brugt lidt penge på det pokkers kamera.

Det var slet ikke det jeg drømte om… Jeg ville jo ikke underholde mig selv? Selvfølgelig skulle det være sjovt, men målet var jo at glæde andre!
– At hjælpe andre med at huske forevigt. At hjælpe andre med at fortælle lige netop deres historie! Jeg ville gøre en forskel!

Jeg følte ikke, at jeg kunne give folk det de ønskede. Jeg kunne ikke nå målet, og derfor mistede jeg interessen igen…

Jeg solgte mit kamera

I starten af 2016 kom det tilbage. Jeg ville stadig gøre en forskel, men det følte jeg ikke, at jeg kunne med det udstyr og de evner jeg havde. Derfor satte jeg mig for, at jeg ville sælge mig gamle begynder kamera, og investere i noget ordenligt udstyr. Derfor købte jeg et bedre kamera af en god ven, købte nogle gode objektiver, og så var jeg ellers klar til at nå mit mål!

Nu var det sjovt. Jeg følte, at jeg kunne meget mere. Jeg havde mange flere muligheder, og følte mig ikke begrænset på samme måde som jeg havde gjort før. Det var fantastisk! Tingene gik fremad, og jeg fik ros for mine billeder. Jeg fotografere overalt, hvor jeg kunne komme til det. Skole, fritidsaktiviteter, og hvad jeg ellers havde gang i. Der var sjovt, og jeg følte at mine billeder blev værtsat. Jeg var på vej mod mit mål!

En dag, da jeg rendte rundt og fotograferede lidt til et arrangement igennem FDF, hvor jeg er leder, kom en af mine medleder hen og spurgte mig: “Hvad skal du have for at fotografer mine børn her til julegaverne?” Det var fantastisk. Nu fik jeg endelig muligheden for at gøre en konkret forskel. Jeg kunne hjælpe med noget!

Det bedste billede fra mit første ‘job’, som fotograf.

Den første fotografering kom i hus, og min første kunde var glad for sine billeder. Jeg var dog stadig ikke selv helt tilfreds, og jeg vidste, at det kunne gøres bedre. Jeg måtte have fat i noget bedre udstyr!

Jeg gik all-in

Oven på de første succes oplevelser med fotograferingen, var jeg sikker på, at det sagtens kunne blive til noget. Jeg hævede børneopsparingen, og så blev den eller investeret i noget ordenligt udstyr. Jeg var nu klar til at fotografere alt lige fra babyer til fodboldkampe.

Nu følte jeg, at jeg kunne være bekendt at tage penge for det jeg lavede. Jeg følte mig som en professionel, og var ikke begrænset af hverken udstyr eller evner, som jeg havde været tidligere. Det var fantastisk! Jeg fik flere og flere kunder, og folk var glade for mine billeder.

Vejen ind i Nykøbing FC

Jeg havde mod på nye udfordringer, hvorfor jeg skrev en mail til den, på daværende tidspunkt, kommunikationsansvarlige i fodboldklubben Nykøbing FC. Jeg skrev hvem jeg var, og at jeg havde lyst til, at tage billeder. Heldigvis manglede de på daværende tidspunkt en fotograf, og jeg fik lov at komme ud på prøve. Jeg havde jo ikke et galleri jeg kunne vise, så derfor skulle jeg bevise mit værd på den ene kamp.

Det var den sværeste fotografering jeg nogensinde havde prøvet. Spillerne løb hurtigt, og bolden skiftede hurtigt fra side til side. Man skulle være tre steder på en gang. Selvom det var svært, så var det også det sjoveste jeg havde prøvet med mit kamera i hånden hidtil. Man blev udfordret, go man var nødsaget til at være klar hele tiden!

Det gik så godt, at NFC gerne ville skrive kontrakt med mig. Endnu engang følte jeg virkelig, at jeg kunne gøre en forskel! Mine billeder blev værdsat, og folk roste mig for mit arbejde. Jeg skrev kontrakt med NFC for hele 2017 og jeg var nu klar til at forevige samtlige 1. divisionskampe på Nykøbing F. Idrætspark! 12. december 2017 har jeg offentliggjort en ny kontrakt med NFC, der løber hele 2018. Læs mere her.

Efter et kort stykke tid kunne jeg se mine billeder blive brugt i NFC’s trykte materiale, på nettet, og sågar på bold.dk. Det var fantastisk!

Mit første bryllup

En af de steder, hvor man som fotograf virkelig kan hjælpe og gøre en forskel, er ved et bryllup. Folk vil have fantastiske billeder, som de kan se tilbage på hele deres liv. Det er en enormt krævende opgave, da folk ikke venter på en, og tingene skal sidde lige i skabet første gang.

En ven fra min tid på HTX skulle giftes, og han ville have mig til at fotografere hans bryllup. Jeg tog det som et kæmpe skulderklap, og var enormt stolt af, at han ville betro mig den store opgave det er. Jeg var samtidig utroligt nervøs for noget skulle gå galt?

Jeg havde nu fotograferet mit første bryllup, og det var helt utroligt. Jeg havde gået 3-4 uger op til, og være nervøs for at noget skulle gå galt. Det hele gik godt! Brudeparret var vilde med billederne, og var også selv tilfreds. Jeg var nu klar til endnu flere af disse fantastiske oplevelser!

Brudeparret ved mit første bryllup som fotograf, får, traditionen tro, kastet ris over sig.

Eventyret fortsætter

Nu har jeg som fotograf efterhånden prøvet en masse forskellige ting. Babyer, børn, voksne, bryllup, barnedåb, konfirmation, fodbold, håndbold, koncerter, natklubber og en masse andre ting. Alle opgaver har været fantastiske, og jeg glæder mig til endnu flere spændende og udfordrende opgaver i de kommende år. Jeg elsker at fotografere, fordi at jeg kan hjælpe folk med at fortælle deres historier.

Siden hen har jeg drejet forretningen mere over på erhvervsfotografering, hvor jeg også aktivt bruger min uddannelse som multimediedesigner. Her får jeg hver uge nye spændende opgaver, som stiller krav til mig, og hvor jeg har mulighed for at gøre en forskel for folk, og give dem et produkt de kan bruge til noget.

Fotograf Jonas Bonde – Sammen fortæller vi din historie

JEG VIL SÅ GERNE HJÆLPE DIG!

Jeg sender lige en mail!